top of page
Maagverkleining doctor
Laagsteprijs_mint.png

Maagverkleining POSE®2 ENDO-SLEEVE-procedure

Bij een POSE®2 (Primary Obesity Surgery Endoscopic) maagverkleining wordt uw maag blijvend tot 70% verkleind. Deze behandeling gebeurt endoscopisch via de mond, hierdoor is er geen grote operatie nodig om een blijvend effect te creëren.

Patroon_Privatklink-NRW_RGB_Wit.png

Behandelingsduur

60 minuten

Verblijf

Zelfde dag naar huis

Behandelingsverloop

gelijk resultaat

Effectief en blijvend gewichtsverlies met een maagverkleining.

Het vinden van een gezonde balans tussen voeding en beweging wordt in de hedendaagse samenleving steeds moeilijker. Toch is het hebben van een gezond gewicht noodzakelijk om symptomen van hypertensie, diabetes type 2, en nog vele nadelige bijkomstigheden te voorkomen. Als expert op het gebied van gewichtsmanagement bieden wij met een maagverkleining, een unieke permanente manier om snel blijvend gewicht te verliezen zonder ingrijpende operatie en de bijbehorende risico´s daarvan.

 

Bij een POSE®2 (Primary Obesity Surgery Endoscopic) behandeling van ongeveer een uur worden er 16 tot 18 plooien in uw maag aangebracht waardoor uw maag verkleind tot 70%. Deze behandeling wordt met behulp van de nieuwste technieken geheel door de mond uitgevoerd en zal geen zichtbare littekens achterlaten. De behandeling vindt plaats onder algehele narcose en wordt uitgevoerd met behulp van een endoscoop. Dit instrument bestaat uit een lange dunne slang voorzien van een camera.​​

Meer informatie over het proces bij een maagverkleining (Engels)
Patroon_Privatklinik-NRW_RGB_Pastel-grijs.png
maagverkleining proces stap 3

Deze bijzonder effectieve techniek wordt 16 tot 18 keer toegepast in verschillende maaggebieden totdat het gewenste resultaat is behaald.

maagverklenining proces stap 2

Door middel van de unieke Snowshoe Suture AnchoreTM techniek wordt de maagplooi samengetrokken en vastgezet.

Maagverkleining proces stap 1

Met een endoscoop worden de speciale POSE®2 instrumenten via de mond in de maag van de patiënt gebracht.

Vrijblijvend advies?

Neem direct contact met

ons op voor een
vrijblijvende intake.

Onze Nederlandssprekende consulenten adviseren u graag over onze mogelijkheden en uw persoonlijke situatie.

POSE®2 ENDO-SLEEVE-procedure
Video afspelen
herhaald-patroon_pastelgrijs-01.png

Waarom helpt de POSE®2 ENDO-SLEEVE maagverkleining zo goed bij overgewicht?

ywc_check.png

De maagvermindering bij
POSE®2 is permanent en heeft daarom een blijvend effect. Vanwege de buisvormige anatomie van de maag wordt slechts een fractie van het voedsel geconsumeerd.

ywc_check.png

Het medisch risico is zeer minimaal, hiermee vermijd u de gebruikelijke risico's van een operatieve behandeling. Tevens zijn er geen littekens zichtbaar.

ywc_check.png

Uw maagvolume wordt verminderd tot 70%. Hierdoor verliest u gemiddeld 50% van uw overgewicht binnen
6 maanden.

ywc_check.png

De herstelperiode voor een obesitasprocedure is nog nooit zo kort geweest: met de

POSE®2 ENDO-SLEEVE-procedure bent u na een lang weekend weer volledig
inzetbaar en actief.

Veelgestelde vragen over
deze behandeling.

 • Wat zijn de risico’s van de maagverkleining POSE®2 ENDO-SLEEVE?
  De revolutionaire POSE®-procedure, de eerste echte permanente maagverkleining zonder chirurgie, is wereldwijd consequent ontwikkeld na meer dan 15.000 operaties en biedt nu het volledige vermogen van een chirurgische operatie. Het primaire doel was om een nog restrictievere methode te ontwikkelen die gewichtsverlies nog specifieker bevordert dan eerdere maatregelen, zonder de uitstekende veiligheidsbalans van de bewezen POSE®-technologie van het Amerikaanse bedrijf USGI Medical, in het geding te brengen. Het resultaat is een bijna perfecte symbiose: een procedure die enerzijds medisch snel en gemakkelijk in te zetten is (POSE ®2 vereist geen verblijf in de kliniek of een langere uitvaltijd voor de patiënt en brengt geen snijwonden of zichtbare littekens), maar anderzijds het principe van chirurgisch, d.w.z. de chirurgisch gecreëerde maagverkleining. Echter zonder de complicaties die kunnen optreden na een gastric bypass of andere chirurgische operatie.
 • Welk gewichtsverlies kan ik bereiken met de POSE ®2 ENDO-SLEEVE maagverkleining?
  De POSE ®2 ENDO-SLEEVE-procedure, ook bekend als de maagverkleining zonder operatie, is een gloednieuwe, innovatieve en littekenvrije behandeling voor maag- reductie en werkt als volgt: Ten eerste wordt, zoals bij een gastroscopie, een endoscoop door de mond via de slokdarm in de maag ingebracht. Met behulp van speciale apparatuur, kleine ankers en speciale hechtingen wordt de maagwand eerst over de hele lengte van de maag gevouwen en vervolgens gehecht Door dit proces gebeuren er twe dingen in de maag: • De maag wordt vernauwd, d.w.z. aanzienlijk smaller in breedte. • De maag is verkort en daardoor kleiner van lengte. Beide leiden samen tot een aanzienlijk verminderd maagvolume van slechts 50%. Het resultaat is dat zelfs kleine hoeveelheden voedsel voldoende zijn om u vol te voelen en u dus minder gaat eten en aanzienlijk minder trek in eten ervaart.
 • Kom ik in aanmerking voor een POSE ®2 ENDO-SLEEVE maagverkleining?
  - U heeft overgewicht en uw BMI is rond de 30 en 40 - Uw gewicht bedraagt max. 150 kg​ - U bent niet zwanger - U heeft niet eerder een operatie gehad aan uw maag - U bent minimaal 18 jaar
 • Zijn er nog andere voordelen van de POSE ®2 ENDO-SLEEVE maagverkleining?
  - Geen zichtbare littekens - Minimale pijnklachten - Behoud van de normale maag anatomie​​ - Snelle verzadigingsgevoel - Blijvende oplossing - Geen jojo effect - Afname honger gevoel

POSE®2 ENDO-SLEEVE-procedure: de beste medische procedure bij het behandelen van overgewicht

De revolutionaire POSE®2-procedure,  is de eerste echte permanente maagverkleining zonder chirurgie. Deze behandeling is wereldwijd meer dan 15.000 keer uitgevoerd en biedt het volledige vermogen van een chirurgische operatie. Het primaire doel was om een restrictievere methode te ontwikkelen die gewichtsverlies specifiek bevordert gecombineerd met de uitstekende veiligheidsbalans van de bewezen POSE®2-technologie van het Amerikaanse bedrijf USGI Medical.

 

Het resultaat is een bijna perfecte symbiose: een procedure die enerzijds medisch snel en gemakkelijk in te zetten is (POSE ®2 vereist geen verblijf in de kliniek of een langere uitvaltijd voor de patiënt en brengt geen snijwonden of zichtbare littekens), maar anderzijds het principe van chirurgisch, d.w.z. de chirurgisch gecreëerde maagverkleining. Echter zonder de complicaties die kunnen optreden na een gastric bypass of andere chirurgische operatie.

Alle voordelen van een chirurgische maagverkleining maar zonder de grote ernstige risico's

De POSE ®2 ENDO-SLEEVE-procedure, ook bekend als de maagverkleining zonder operatie, is een gloednieuwe, innovatieve en littekenvrije behandeling voor maagreductie en werkt als volgt: Als eerste wordt, zoals bij een gastroscopie, een endoscoop door de mond via de slokdarmen de maag ingebracht. Met behulp van speciale apparatuur, kleine ankers en speciale hechtingen wordt de maagwand eerst over de hele lengte van de maag gevouwen en vervolgens gehecht. Door dit proces gebeuren er twee dingen in de maag:

 

 • De maag wordt vernauwd, d.w.z. aanzienlijk smaller in breedte.

 • De maag is verkort en daardoor kleiner van lengte.   

 

Beide leiden samen tot een aanzienlijk verminderd maagvolume van slechts 70%. Het resultaat is dat zelfs kleine hoeveelheden voedsel voldoende zijn om u een vol en verzadigd gevoel te geven. 

Patroon_Privatklink-NRW_RGB_Wit.png

1

Voor de behandeling

Voordat u de POSE®2 ENDO-SLEEVE-procedure ondergaat zal de arts met u in gesprek gaan. Tijdens dit gesprek wordt de behandeling uitvoerig met u doorgenomen zodat u exact weet wat

u kunt verwachten. Ook wordt er een maagonderzoek (gastroscopie) gemaakt.

Tevens krijgt u ook alle informatie mee voor na de behandeling zodat u zich thuis kunt voorbereiden.

2

De behandeling

U dient voor aanvang nuchter te zijn zodat u maag goed leeg is. 

Aangezien de endoscopische behandeling onder volle narcose wordt uitgevoerd spreekt u vooraf niet alleen met de arts maar ook met de anesthesist. Zodra u aan de beurt bent zal de verpleegkundige u naar de behandelruimte brengen. Nadat u onder narcose bent gebracht begint ons medisch team met de behandeling. De totale behandeling duurt ongeveer 60 tot 90 minuten.

 

Nadat de POSE®2 behandeling met succes is uitgevoerd zal u kort na de behandeling weer bijkomen. De nakomende uren zal ons medisch team u optimaal begeleiden met de juiste zorg en indien nodig pijnmedicatie. 

3

3

Na de behandeling

De eerste drie weken is het belangrijk dat u uitsluitend vloeibaar voedsel neemt. U krijgt uitgebreide informatie mee waar u zich de eerste weken aan moet houden zodat de maagverkleining succesvol kan genezen en zijn werk kan gaan doen. 

Waarom YourWeightcare?

Kies voor uitsluitend gespecialiseerde gastro-enterologen op het gebied van endoscopische obesitas behandelingen, met meer dan 8.000+ behandelingen per jaar. Altijd de laagste prijs, de beste kwaliteit én de meest ervaren professionals.

Maagballon 
6 maanden

Laagsteprijs_blauw.png

Een maagballon zonder operatie

voor gewichtsverlies in een periode van 6 maanden.

 • ORBERA® maagballon

 • Geen operatie

 • Hulpmiddel voor gewichtsverlies 

       gedurende 6 maanden

 • Gemiddeld gewichtsverlies 

       15-25% van uw gewicht

 • Snel herstel

 • Geen doorverwijzing nodig

Maagballon 
12 maanden

Laagsteprijs_blauw.png

Een hulpmiddel voor aanzienlijk gewichtsverlies in een periode

van 12 maanden.

 • ORBERA365™ maagballon

 • Geen operatie

 • Hulpmiddel voor gewichtsverlies gedurende 12 maanden

 • Gemiddeld gewichtsverlies 20-35% van uw gewicht​

 • Snel herstel

 • Geen doorverwijzing nodig

POSE®2
ENDO-SLEEVE

Laagsteprijs_pastelgrijs2.png

Permanente maagverkleining

met een blijvend resultaat, zonder ingrijpende operatie, zichtbare littekens of  jojo-effect.

 • Geen operatie

 • Blijvend effect

 • Maagvolume wordt verminderd 
  tot 70%

 • Gemiddeld 50% verlies van overgewicht binnen 6 maanden​

 • Geen littekens

 • Anatomisch behoud van maagstructuur

 • Snel herstel

 • Geen doorverwijzing nodig

Nr.1
Topkeuze
bottom of page