top of page

Plaatsing Medsil maagballon

Bijna de helft van alle Nederlanders heeft overgewicht. Een deel hiervan wilt graag afvallen maar slaagt daar maar niet in terwijl een beetje gewicht verliezen al kan leiden voor afname van gezondheidsrisico´s. Is een maagballon dan de juiste oplossing? De animatie video laat zien hoe het plaatsen van de Medsil maagballon in zijn werking gaat.


De Medsil maagballon is een zachte siliconen ballon die wordt geplaatst door een arts. De nog lege ballon wordt door middel van een endoscopie ingebracht, dit gebeurd tijdens een roesje. Zodra de ballon op de juiste plaats zit wordt deze gevuld met zoutoplossing en neemt hierdoor een groot deel van de maag in beslag. Gevolg hiervan is veel minder trek en een verzadigd gevoel met gewichtsverlies als resultaat.

Een maagballon is dus een goede en veilige oplossing voor snel gewichtsverlies. De ballon kan tot 6 maanden blijven zitten, daarna zal deze verwijderd worden. Om dit resultaat vast te kunnen houden wordt je bij Prescan weight care op een unieke manier begeleid door een van onze voedingsconsulenten welke je optimaal gaan ondersteunen in het creëren en behouden van een gezonde lifestyle.


Wil je nog meer weten over de Medsil maagballon na het zien van deze video, klik dan hier


bottom of page