top of page

Hoe werkt de POSE2 ENDO-SLEEVE-procedure precies?

De POSE2 endo-sleeve procedure wordt endoscopisch en als onderdeel van een gastroscopie onder een algehele anesthesie uitgevoerd. De procedure duurt meestal 45-60 minuten. De behandeling wordt ambulant doorgevoerd en u kunt dezelfde dag weer naar huis.  De eerste 3 weken zal u voornamelijk vloeibare producten eten.  De voedingsdeskundige zal u na de eerste 3 weken langzaam weer begeleiden naar een normale maaltijd.  De aansluitende 6 maanden zal de voedingsdeskundige u bijstaand om een gezonde leefstijl te bereiken. 

Wat zijn voor mij de risico’s van de POSE2 ENDO-SLEEVE-behandeling?

De POSE2 endo-sleeve procedure is een zeer goed te verdragen en een bijzonder patiëntvriendelijke procedure. Complicaties zijn zeldzaam en kunnen meestal conservatief zijn, d.w.z. zonder verdere chirurgische ingreep of operatie. Een lichte minimale bloeding uit de implicator vanuit de maag, hematomen of verwondingen aan de maag of slokdarm kunnen voorkomen, maar zijn uiterst zeldzame complicaties in de handen van een ervaren specialist.

 

YourweightCare Clinics wil echter benadrukken: ondanks het minimaal invasieve karakter, is de POSE 2 endo-sleeve procedure een medische ingreep waarbij een goede screening vooraf plaatsvindt en een intake door onze specialisten vereist is. We raden je dan ook aan om gebruik te maken van een gratis consult met onze specialisten om te kijken wat de mogelijkheden voor u zijn.

Welk gewichtsverlies kan ik bereiken met de POSE2 ENDO-SLEEVE-behandeling?

De POSE2-ENDO-SLEEVE-procedure is de nieuwste endoscopische procedure bij overgewicht. Deze behandeling is echter gebaseerd op de eerdere, innovatieve technologie van de POSE-ingreep, dat wereldwijd al meer dan 15.000 keer is uitgevoerd.

 

Vergeleken met deze, zeer succesvolle procedure, is het vastgestelde gewichtsverlies bij patiënten opnieuw significant hoger en na 6 tot 7 maanden meer dan 50% van het oorspronkelijke overgewicht. Bijna 95% van alle patiënten verliest significant in de eerste 6 maanden gewicht. De POSE2-ENDO-SLEEVE-procedure behaalt niet geheel de succespercentages van een chirurgisch verkleinde maag maar op basis van de risico's die de patiënt ondergaat en de bijbehorende hersteltijd, is er momenteel geen effectievere methode dan de POSE2-ENDO-SLEEVE-methode. Natuurlijk moet er rekening gehouden worden dat het succes hier ook in grote mate afhangt van hoe sterk patiënten zich betrokken en gemotiveerd voelen en zich houden aan de verdere aanbevelingen van voeding- en bewegingsadvies.

Kom ik in aanmerking voor een POSE®2 behandeling?

 • U heeft overgewicht en u BMI ligt tussen de 28 en 40

 • Uw gewicht bedraagt tussen de 80 en max. 150 kg​

 • U bent niet zwanger

 • U heeft geen operatie gehad aan uw maag

 • U bent minimaal 18 jaar

Zijn er nog andere voordelen van de POSE®2 behandeling?

 • Geen zichtbare littekens

 • Minimale pijnklachten

 • Behoud van de normale maag anatomie​​

 • Snelle verzadigingsgevoel

 • Blijvende oplossing

 • Geen jojo effect

 • Afname honger gevoel

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

bottom of page