Home Nieuws Europese Klinieken Introduceren Top 5 Intra-gastrische ballonnen voor 2023 als Wapen tegen Obesitas
Europese Klinieken Introduceren Top 5 Intra-gastrische ballonnen voor 2023 als Wapen tegen Obesitas

Europese Klinieken Introduceren Top 5 Intra-gastrische ballonnen voor 2023 als Wapen tegen Obesitas

8 februari 2024

In het nieuwe jaar zetten Europese gezondheidsklinieken stevig in op de strijd tegen obesitas met de introductie van geavanceerde intra gastrische ballonnen. Deze niet-chirurgische hulpmiddelen zijn ontworpen om gewichtsverlies te stimuleren en bieden nieuwe hoop voor patiënten die worstelen met overgewicht. Hieronder volgt een lijst met de vijf meest prominente maagballonnen die in 2023 de voorkeur genieten:

1. De Orbera365™ Intragastric Balloon System voert de lijst aan als de marktleider in Europa. Dit systeem, geproduceerd door Apollo Endosurgery van Boston Scientific, staat bekend om zijn effectiviteit en lange inzetbaarheid tot 12 maanden. Patiënten krijgen met de Orbera365 een duurzame oplossing voor gewichtsbeheersing.

2. Op de tweede plaats staat het Medsil™ Gastric Balloon System, dat voor een periode van zes maanden een verkleind maagvolume creëert. Dit resulteert in een sneller verzadigingsgevoel en helpt bij het verlagen van de calorie-inname. De Medsil maagballon staat bekend als een zeer veilige siliconen maagballon.

3. De Spatz3 Adjustable Balloon System onderscheidt zich als de eerste aanpasbare maagballon, waarbij het volume na plaatsing kan worden gewijzigd. Deze innovatie maakt het mogelijk om het comfort en de effectiviteit van gewichtsverlies te verbeteren, hoewel patiënten zich bewust moeten zijn van mogelijke risico's zoals ontsteking van het maagslijmvlies.

4. Het ReShape™ Integrated Dual Balloon System maakt gebruik van twee verbonden ballonnen voor een betere verdeling en stabiliteit in de maag, wat het tot een comfortabele en efficiënte optie maakt.

5. Tot slot biedt de Elipse Balloon™ een unieke benadering als een procedurevrije maagballon die natuurlijk wordt ingeslikt en uitgescheiden. Deze ballon vereist geen endoscopie, maar brengt risico's met zich mee door de mogelijkheid van onopgemerkte contra-indicaties zoals maagzweer, ontsteking of de maagbacterie helicobacter pylori.

Deze Top 5 intragastrische ballonnen markeren een belangrijke vooruitgang in de behandeling van obesitas. Voor optimale resultaten is echter een toewijding aan een gezonde levensstijl en een persoonlijk behandelplan, opgesteld in samenwerking met gekwalificeerde zorgverleners, cruciaal. Patiënten worden aangemoedigd om de opties te bespreken met hun artsen om de meest geschikte maagballon te kiezen.

Terug naar overzicht
Lees ook:
We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur