top of page
maagballon gewichtsverlies
Laagsteprijs_mint2.png

De ORBERA® maagballon

De maagballon voor een periode van 6 maanden

Als expert op het gebied van endoscopische gewichtsverlies behandelingen bieden wij een unieke manier om snel blijvend gewicht te verliezen zonder ingrijpende operatie.

Behandelingsduur

45 minuten

Verblijf

Dezelfde dag naar huis

Behandelingsverloop

gelijk resultaat

Anker 1

Behandeling van overgewicht met een maagballon

Wat is de ORBERA® maagballon?

De ORBERA® maagballon is een hulpmiddel om gewichtsverlies te realiseren. De ballon wordt in de maag geplaatst en neemt ongeveer een derde van het volume van de maag in beslag. Hierdoor heeft u een verzadigd gevoel, waardoor u minder vaak en kleinere porties eet. De ballon wordt in de maag geplaatst tijdens een poliklinische behandeling die slecht 45 minuten duurt. 

Wat zijn de resultaten?

De ORBERA® maagballon is in tegenstelling tot de maagverkleining een tijdelijk hulpmiddel bij het afvallen. De uiteindelijke hoeveelheid gewichtsverlies is afhankelijk van de mate waarin u uw leefstijl kunt aanpassen. Gemiddeld zult u zo’n 15-25% afvallen in de periode van

6 maanden. Om dit resultaat te behouden wordt u door ons ondersteund in een uitgebreid begeleidingstraject.

Vrijblijvend advies?

Neem direct contact met

ons op voor een
vrijblijvende intake.

Onze Nederlandssprekende consulenten adviseren u graag over onze mogelijkheden en uw persoonlijke situatie.

medsil 1.png

De maagballon wordt via de mond met een endoscoop in de maag aangebracht.

medsil 2.png

Zodra de ballon is geplaatst wordt deze gevuld met zoutoplossing.

medsil 3.png

Eenmaal geplaatst kan de ballon tot 6 maanden blijven zitten.

1

Voor de behandeling

Er zijn gezondheidskenmerken die mogelijk een belemmering kunnen zijn voor het uitvoeren van de behandeling, deze zal de arts met u doornemen. Tevens wordt u in dit gesprek uitgebreid geïnformeerd over de behandeling zelf en alles wat erbij komt kijken om tot een zo succesvol mogelijk resultaat te komen. De arts neemt ook ruim de tijd om al uw vragen te beantwoorden zodat u met een goed gevoel de behandeling kan ondergaan.

2

De behandeling

Het inbrengen van de ballon gebeurt onder narcose via de slokdarm. De specialist controleert eerst de maag en de slokdarm met de endoscoop alvorens de opblaasbare siliconen ballon in uw maag geplaatst wordt. Eenmaal in de maag wordt de ballon opgepompt waardoor een groot deel van de maag gevuld wordt.

3

Na de behandeling

Na de behandeling verblijft u nog in de kliniek zodat u door ons medisch team in de gaten kan worden gehouden. Soms treedt na de behandeling een vol gevoel en misselijkheid op. Als u zich goed voelt kunt u de kliniek verlaten. De eerste week bestaat uw dieet uitsluitend uit vloeibaar voedsel zoals thee, yoghurt, bouillon en sap. U krijgt door onze specialisten een voedingsschema voorgeschreven, het is belangrijk dat u zich hieraan houdt. 

Waarom YourWeightcare?

Kies voor uitsluitend gespecialiseerde gastro-enterologen op het gebied van endoscopische obesitas behandelingen, met meer dan 8.000+ behandelingen per jaar. Altijd de laagste prijs, de beste kwaliteit én de meest ervaren professionals.

Maagballon 
6 maanden

Laagsteprijs_blauw.png

Een maagballon zonder operatie

voor gewichtsverlies in een periode van 6 maanden.

 • ORBERA® maagballon

 • Geen operatie

 • Hulpmiddel voor gewichtsverlies 

       gedurende 6 maanden

 • Gemiddeld gewichtsverlies 

       15-25% van uw gewicht

 • Snel herstel

 • Geen doorverwijzing nodig

Maagballon 
12 maanden

Laagsteprijs_blauw.png

Een hulpmiddel voor aanzienlijk gewichtsverlies in een periode

van 12 maanden.

 • ORBERA365™ maagballon

 • Geen operatie

 • Hulpmiddel voor gewichtsverlies gedurende 12 maanden

 • Gemiddeld gewichtsverlies 20-35% van uw gewicht​

 • Snel herstel

 • Geen doorverwijzing nodig

POSE®2
ENDO-SLEEVE

Laagsteprijs_pastelgrijs2.png

Permanente maagverkleining

met een blijvend resultaat, zonder ingrijpende operatie, zichtbare littekens of  jojo-effect.

 • Geen operatie

 • Blijvend effect

 • Maagvolume wordt verminderd 
  tot 70%

 • Gemiddeld 50% verlies van overgewicht binnen 6 maanden​

 • Geen littekens

 • Anatomisch behoud van maagstructuur

 • Snel herstel

 • Geen doorverwijzing nodig

Nr.1
Topkeuze
 • Wat zijn de risico’s van de maagverkleining POSE®2 ENDO-SLEEVE?
  De revolutionaire POSE®-procedure, de eerste echte permanente maagverkleining zonder chirurgie, is wereldwijd consequent ontwikkeld na meer dan 15.000 operaties en biedt nu het volledige vermogen van een chirurgische operatie. Het primaire doel was om een nog restrictievere methode te ontwikkelen die gewichtsverlies nog specifieker bevordert dan eerdere maatregelen, zonder de uitstekende veiligheidsbalans van de bewezen POSE®-technologie van het Amerikaanse bedrijf USGI Medical, in het geding te brengen. Het resultaat is een bijna perfecte symbiose: een procedure die enerzijds medisch snel en gemakkelijk in te zetten is (POSE ®2 vereist geen verblijf in de kliniek of een langere uitvaltijd voor de patiënt en brengt geen snijwonden of zichtbare littekens), maar anderzijds het principe van chirurgisch, d.w.z. de chirurgisch gecreëerde maagverkleining. Echter zonder de complicaties die kunnen optreden na een gastric bypass of andere chirurgische operatie.
 • Welk gewichtsverlies kan ik bereiken met de POSE ®2 ENDO-SLEEVE maagverkleining?
  De POSE ®2 ENDO-SLEEVE-procedure, ook bekend als de maagverkleining zonder operatie, is een gloednieuwe, innovatieve en littekenvrije behandeling voor maag- reductie en werkt als volgt: Ten eerste wordt, zoals bij een gastroscopie, een endoscoop door de mond via de slokdarm in de maag ingebracht. Met behulp van speciale apparatuur, kleine ankers en speciale hechtingen wordt de maagwand eerst over de hele lengte van de maag gevouwen en vervolgens gehecht Door dit proces gebeuren er twe dingen in de maag: • De maag wordt vernauwd, d.w.z. aanzienlijk smaller in breedte. • De maag is verkort en daardoor kleiner van lengte. Beide leiden samen tot een aanzienlijk verminderd maagvolume van slechts 50%. Het resultaat is dat zelfs kleine hoeveelheden voedsel voldoende zijn om u vol te voelen en u dus minder gaat eten en aanzienlijk minder trek in eten ervaart.
 • Kom ik in aanmerking voor een POSE ®2 ENDO-SLEEVE maagverkleining?
  - U heeft overgewicht en uw BMI is rond de 30 en 40 - Uw gewicht bedraagt max. 150 kg​ - U bent niet zwanger - U heeft niet eerder een operatie gehad aan uw maag - U bent minimaal 18 jaar
 • Zijn er nog andere voordelen van de POSE ®2 ENDO-SLEEVE maagverkleining?
  - Geen zichtbare littekens - Minimale pijnklachten - Behoud van de normale maag anatomie​​ - Snelle verzadigingsgevoel - Blijvende oplossing - Geen jojo effect - Afname honger gevoel
bottom of page