Veelgestelde vragen

Kan bij een POSE behandeling
een hechting loslaten?

Het principe van deze POSE®2-transluminale hechting (betekend letterlijk: door de wand heen),  is het samenbrengen van de buitenwand van de maag (serosa is een heel dun maar stevig vlies over alle buikorganen aanwezig) en de binnenwand van de maag), wat een plicatuur of een plooi heet.

Bij deze “punt" hechting gaat de arts één draadje door de lagen van de maagwand (transluminaal), en langs beide zijden van de plooi (plicatuur) wordt een “sluitertje" gemaakt van een soepel materiaal (Snowshoe Fastener) geplaatst. Dit “sluitertje” (Snowshoe Fastener, het ziet er een beetje uit als de sneeuwschoen of een tennisracket) wordt zonder teveel druk op de maagwand verankerd rond het draadje, zodat het draadje niet kan schuiven, en de drukverandering in de maag bij bijvoorbeeld eten en drinken wordt opvangen door het sluitertje.

Dat heet het bufferen van de wanddruk. 

Het is een beproefd systeem en bewezen op duizenden patiënten die reeds langer dan 5 jaar nog alle hechtingen nog op hun plaats hebben en de maagwand geen enkel spoor van ontsteking toont. Deze hechtingen zijn verankert op de draad en niet op he weefsel en bewegen mee met de bewegingen van de maagspier.